Friday, August 29, 2008

konpiusss...

kata orang... kata ku.. sana sini...

papa : wah... muka papa macam muka a.Hope laa, baby face dan licin... eh aku ni baby face laaa...
aku beby : eleh... ngo tu lobang idung papa kembang melopong macam trowong..(cheh perasaan laa papa ni..)

mama : Mata a.Hope seksi, ala-ala mata mama, tapi idung kemik macam jambu... ikut idung papa le tu...
aku beby: heh eleehh... mama x mengaku pulaa...yang seksi je ikut macam mama .. hampeh!..

nenek kata : a.Hope ni putih macam orang putih, mesti ensem bila besar nanti.. tapi napa yee kepala 'gondol'... apesal x tumbuh rambut ni, tak cukup baja ni...
aku beby : esh nenek ni nak puji ke nak kutuk hakuuu... arggg.. hmmm... mmg aku ensem mcm papa..like father like son maaa ..;-).. peace papa (sambil nunjuk sign peace...)

orang - orang : %#*~& (kenapa ye, muka alden ni nampak baby face laaa ..)
aku beby : @&$#... (kan haku ni baby lagi.. huhu..), aiks orang-orang pun leh cakap..

hmm.. banyak lagi kata orang... ada yang mengata... ada yang tidak terkata.. dan ada juga yang malu berkata-kata... aku je yang belum tau berkata-kata.. jadi kata-kata tadi kata-kata siapa...hampessss...

Thursday, August 28, 2008

warna warni kehidupan sebelum 30 Ogos 08..


...the color of my life...
(grey eye, yellow almost white skin, blonde hair (no hair lol), red tounge, and black belt..awas!..hehe )

been here with papa, mama & nenek.. enjoy.. outing to The mines wonderlands, Seri Kembangan, selangor. Ticket: 33 adult, senior citizen: half price.. baby (me): free of charge hehe


My first shoes.. kaler biru, jenama anakku hehe...


Melawat Putrajaya, background tu bangunan pejabat & kediaman perdana menteri Malaysia.

nenek's and me..we are rady to eat the cake..nyumm nyumm
.
with family at airport... kepulanganku ke tanah air tercinta... they are very excited to see me, a pop handsome star..huhu..
(in the photo: atuk, angkol dems, angkol ray, papa handsome, nenek KK, me, nenek tamparuli, mama cantik...)

more to come..

what do you think of what iam thinking?..


Hey.. what do you think of what iam thinking.. share your 'thinking' of what iam thinking by clicking the 'komen' ;-p

papa's thinking : bila besar nanti aku tak nak jadi ultraman cz baju ultraman x lawa.. tak nak jadi superman cz sluar dalam kat luar x tau malu hehe... hmm aku nak jadi macam ayah, cool orangnya..hensem pula tu..huhu!

mama thinking : hmm..

your thinking : ?!..

ps; what iam thinking is what you're thinking hehe..

Wednesday, August 27, 2008

aku haha..

Hey.. kiut huh! .. hmm siapalah aku tanpa
papa & mama..

dulu-dulu orang kata ...
baru seminggu melihat dunia, aku serupa papa..
3 bulan kemudian, serupa mama pula..
kini 3 hari sebelum 1st bothday ku, orang kata aku macam tom cruise.. hish adakaa...

hmm.. nevermind..
like father, like son..
tq mama kerana melahirkan aku sebagai insan yang glamer..


Cerita tentang aku a.Hope

Cerita tentang aku, A.Hope

aku adalah insan kecil tapi bukan dwarf.. tapi aku kecil kerana aku masih kecil. Aku tidaklah sekecil semut, tidak juga sekecil burung pipit, tetapi tidak juga sebesar papaku (25 tahun akan datang mungkin aku sebesar papa..;)

Walaupun aku kecil tapi jiwaku besar, sungguhpun jari-jariku masih tak boleh membuat ’sign’ peace’, apalagi mahu ‘mengetik’ keyboard papaku tapi aku berjaya juga melakarkan kata-kata ini kerana papa sudi membantu hehe… tochi-tochi (tq) papa…

Pejalanan hidupku akan di abadikan (bukan abby abadi ye) dalam ‘diari’ The Journey of A.HOPE’s life.. jangan lupa mengikuti kisah hidupku di
http://aldenhope.blogspot.com/. Bukan mahu mencari glamer atau membuang masa papaku tetapi semata-mata untuk memberikan satu sinar harapan kepada semua yang bergelar insan, kerana aku adalah HOPE !!

ps: Best tak 'cerita tentang aku'..arghhh mengarut..